Petr NAZAROV

17.06.2019 21:30

"Procestoval jsem několik desítek zemí a v některých z nich jsem i na několik měsíců, či dokonce let zakotvil. K cestování po zemích celého světa jsem postupně přidal i fotografování. Cestování mi dalo víc než všechny školy světa, jelikož je pro mě tou nejzajímavější a nejpoučnější školou života. Kromě poznávání nových míst a kultur jsem si při svých cestách uvědomil spoustu souvislostí, které by mě doma v obývacím pokoji asi nikdy nenapadly, a hlavně jsem měl dostatek času nad nimi přemýšlet. Uvědomil jsem si, že spousta našich zdánlivě nepřekonatelných problémů jsou jen malichernosti, nad kterými je možné velkoryse mávnout rukou. Na cestování je fascinující nejen objevování zajímavostí a krás různých míst na světě, ale zejména objevování sebe sama, svých možností a limitů, ale také boření mýtů a pseudopravd, které jsme ať už vědomě či podvědomě přijali za své."

 

ROK NA HAVAJSKÝCH OSTROVECH 

Zážitky z dvanáctiměsíčního pobytu na Havajských ostrovech, vyprávění spojené s videopřednáškou o místních zvycích, o tanci Hula Hula, o šamanismu a léčitelství na Havaji, o přírodních krásách a putování po jednotlivých ostrovech (Oahu, Maui, Lanai, Molokai, Kauai, Big Island). 

 

JIŽNÍ AMERIKA

Povídání o čtyřměsíční cestě napříč Jižní Amerikou, přes hranice šesti jihoamerických států (Argentina, Brazílie, Chile, Bolívie, Paraguay a Peru) spojené s návštěvou adoptivní dcery (Adopce na dálku) v Paraguayi. Vodopády Iguacu, jezero Titicaca, Salar de Uyuni, Machu Picchu.

 

JIHOZÁPAD USA 

Tříměsíční putování americkým „divokým západem“; po stopách starodávného národa Anasaziů, pobyt v Zuni rezervaci, shromáždění indiánských národů, Grand Canyon - Havasu Falls, Antelope Canyon, Canyon de Chelly, Death Valley, Yosemite National Park, Arches ...

 

JIŽNÍ AFRIKA

Několikatýdenní cesta jižní Afrikou: Namibie (Ethosa national park, Swakopmund, Walvis bay, Deadvlei), Lesotho (vodopád Maletsuyane), Svazijsko (vodopád Phophonyane, Ezulvini valley) a Jihoafrická republika (Dračí hory, Blide river canyon, Cape vidat atd.).

 

ČESKÁ KANADA

 Putování nezaměnitelnou pohádkovou příhraniční krajinou mezi městy Slavonice, Nová Bystřice a Kunžak. Zachovalá příroda s mnoha romantickými rybníky s písčitými plážemi, ale i hlubokými lesy a kulturními památkami, jako například hrad Landštejn, historické Slavonice, zámek Nová Bystřice a mnoho dalších.

 

PUTOVANÍ SEVERNÍ INDIÍ

Z Himaláje do Varanasí. Dharamshala - místo současné tibetské exilové vlády, Rishikesh - na úpatí Himaláje se už od dob Beatles těší pověsti jakéhosi „hlavního města jógy“, Varanasí - jedno z nejstarších osídlených míst světa, Kumbh Mela - hinduistická pouť + další zajímavosti Indie.

 

BANÁT

Banát - Historie a současnost Čechů žijících v Banátu již dvě století. České vesnice v Rumunsku: Eibenthal, Bígr, Rovensko, Gerník, Svatá Helena a Šumice. České komunity v Srbsku: Češko Selo, Bela Crkva, Gai, Vršac, Veliko Središte, Kruščica.

 

NOVY ZÉLAND 

Nový Zéland - 3 cesty a dva roky života v zemi Aeotearoa. Magické příroda Nového Zélandu v celé její kráse na všech třech ostrovech - Stewart Island, South Island a North Island. Sopky, hory, jezera, nekonečné písečné pláže a v neposlední řadě stále živá maorská kultura.

 

KUBA

Kuba - V samém srdci Karibského moře, tam kde se nachází ty nejkrásnější pláže a letoviska, tam kde se kouří ty nejlepší doutníky, leží země s bohatou a pohnutou historií. Kuba je žhavý a pulzující karibský ráj plný latinských rytmů, doutníků, rumu a krásných žen. Je to země kontrastů a barev.